Racire Terase Iasi

Racire Terasa

Sistemele de racire terase moderne ofera un mod atractiv si ecologic de racorire a spatiilor comerciale aflate in aer liber. Pot fi utilizate cu mare eficienta si in spatiile destinate serelor, fermelor, piscinelor dar si in cele rezidentiale.

Sistemul de racire terase prin evaporare creeaza un mediu ambiental placut si confortabil in orice spatiu exterior prin racorirea atmosferei cu pana la 15 grade C si obtinerea unui nivel de umiditate optim.Acest sistem actioneaza prin pulverizarea in aer a unor particule de apa foarte mici(sub 35 de microni) printr-o serie de duze dispuse pe sisteme de tevi sau ventilatoare.Particulele de apa pulverizate nu se transforma in picaturi, avand dimensiuni foarte mici.Ele se evapora printr-o reactie endoterma(absorb caldura din aer).
Efectele imediate sunt urmatoarele:

  • scaderea temperaturii ambientale;
  • umidificarea controlata a atmosferei;
  • efect vizual de umezire si prospetime.

Improspatarea aerului se obtine datorita particulelor de apa care odata pulverizate interactioneaza cu cele de praf(purtatoare de mirosuri neplacute sau bacterii) rezultand o masa comuna care cade pe sol.Astfel, se dezinfecteaza si dezodorizeaza aerul respirat, reducandu-se totodata si cantitatea de praf. Sistemul elimina astfel disconfortul creat de temperaturile ridicate din timpul verii, facand posibila relaxarea in aer liber chiar si in dupa-amiezile caniculare.

Sistemul de racire pentru terase prin evaporare este util atat pentru racirea teraselor si piscinelor cat si in agricultura (ferme,sere), obtinand un climat optim desfasurarii activitatii de productie.